hoppning/dressyr

hejhej, igår hoppade jag Richard. Det gick jättebra! han hoppade fint fast han slarvade ibland. men när han ville så hoppade han super! Hoppade upp till 1 meter. Det blev en liten bana som klara och anndao hade byggt med 3 hinder, haha. Igår när vi va på väg hem så såg jag och klara en grävling springa emot och då sprang vi för livet. lite läskigt var det, haha.


http://www.youtube.com/watch?v=NR3U8OYRH7Q&feature=channel_page

i fredags blev det ju dressyr. Han gick jättefint men han va väldigt trött!

Dålig uppdatering?..

Hej hej!
Dålig uppdatering ?  Något kanske.. iaf
Onsdag blev de dressyr/ markarbetet? travbommar iaf, Nicole lekte ridläare och det gick välsådär tillochfrån, lite flumm iaf, strängare har man väl vart med om.. Fick iaf komentarena " det är lättare att rida dressyr om du har kortar tyglarna och inte rider på långa tyglar" och " de är längre väg om du rider ända ut till staketet" haha hmm. men det gick iaf bra, hon tyckte det var väldigt jobbigt mot slutet tror jag, och hon blev väldigt motsträtig när jag skulle trava, det känndes som att sitta på en seg B ponny som inte går frammåt.. men Tuva hjälpte mig med de sen, telefoner är bra! ska vidio filma och skicka till henne också, mkt bra.
Torsdag då? Longerade På lilla volten, riktigt fin faktigst, hm finns inte mkt mer att säga om de :P
Fredag, Red ut med Sanna och Malin, hon var lite konstig, jag vet inte riktigt.. Kännes inte så bra faktigst..
Lördag blev det vila vi gick en liten sväng och åt massa grös utanför hagen..
Lite bättre uppdatering iaf, på återsende,
Anndao


hahahaha, dagens händelse

dagens skämt!
Nicole: Per, du har en insekt i armhåret!
Per: nääää?
Nu ligger den på marken.
Nicole: trampa på den då!
Klara: nej, döda den inte!
Nicole trampar på den.
Klara: nu klev du ju på den..
Nicole: nej..jag klappa den med foten.

nattbloggning

hej alla vakna!
Alla här hemma sover förutom jag och hunden. jag är inte alls trött! Men iaf, Klara kom hit idag! :D Jag red richard idag och det gick ganska bra fast ahn valite tung i handen i högervarv och i vänster var han mycket bättre. I galoppen var han jättefin och jag fick lite hjälp av Klara. ett tips: rid ALDRIG i vanliga skor och mjukisar! fyfan, det västa någonsin. Det var så jobbigt att rida i det. Egentligen skulle jag ju bara skritta ut men så blev det ju inte eftersom jag kände suget efter att galoppera och trava. Men nu ska jag nog ta och försöka sova eftersom annars kommer jag vakna jättesent imorrn och bli väckt jättetidigt av dessa flickor!
pussss

bjuder på en bild

Dag 18

hej trogna läsare?! har inget att skriva förutom att Sanna och Malin överraskade oss med hästarna och väckte mig! Fast jag blev väckt av Klara kvart i 6! tänkte skriva lite om min häst eftersom jag har tråkigt just nu och har ingenting att göra.

Han heter Richard Geere valack född 2004-04-04. Ca 162 cm, skimmel. Pappa är Rambo 910 och mamma Pretty Woman. Jaguar, Abbe, Parnass finns också i hans stam. löshoppar lätt 150 cm. Richard har en halvsyster som heter Julia Roberts. Han hoppar jättebra och fin teknik. Han är lättlastad. Vi hoppas starta nån liten hopptävling, klubbtävling då. Eftersom han aldrig har tävlat förut så vet jag att det inte kommer bli lätt. Vi har också ännu mycket träning kvar då han är grön i hoppningen. Han kan byten samt skänkelvikningar. en trevlig och känslig häst. Vi köpte honom av Karin Friman Karlsson som föder upp svenska varmblod. Hon säljer endast unghästar. han blev min 24 februari 2009 och kom till oss 26 februari. Han åkte buss ända upp till stallet från Markaryd i hamlstad(?) Alla deras hästar har kändis namn. Världens bästa & sötaste häst!!
http://stuterivildhasten.com



16 och 17 Anndao skriiiiver,

Hej hej trogna läsare, Dålig uppdatering kanske? Måndags var det iaf vaccination, blev en promenad innan, sen blev det in mot stan och 1000 ärende på vägen innan vi hamnade hos Sanna, kanske inte var 100% dagen efter ? men Sanna och Malin plocka upp mig i Västertorp och vi åkte och käkade och sen till stallet/hem, Skrittade långa vägen till slottet och travade på sandvolten, det gick hur dåligt som helst först, höll för mkt på yttertygeln och chambongen var spänd ett hål extra. Lättade på den och fick lite hjälp av Malin och mo slutet var hon jätte lågm och fin, känndes bra, skrittadee tillbaka genom skogen.

dag 16 & 17

Hej!
Igår blev hästarna vaccinerade. Lizzie mot hästinfluensan och Richard botulism. Anndao sa att Lizzie har sprutfobi, guess not. hon tog bara ett steg sen var det klart. Richard däremot var inte lika lätt, han hoppade omkring och stegrade och höll på dumma sig. Han va inte ens rädd utan han bara fjantade sig. Min lilla tönt :)
Sen åkte vi in till stan eftersom Sanna skulle ha fest på kvällen. Det var kul men inte så jättemycket drag precis men men. Jag & Anndao kom hem vid 2, vi sov hos hennes mamma i mälarhöjden.
Idag träffade jag Hannah och jag ska eventuellt åka till Öland i början av Augusti i 4-5 dagar. :) Anndao red ut på Lizzie och Richard ståd idag.
pussss

Dag 16

Snaaaark, Nicole sover! som vandligt, i väntan på att Vetrinär ska komma och vaccinera hästarna, kan ändå inte kolla på O.C för då måste jag vänta sen på att Nicole ska kolla ikap, Lizzie ska stå idag eftersom hon vaccinerars, Richard också antar jag. Ska longerar den Bruna tjocka ponnyn åt Sanna också, sen ska malin tömköra, de är fint väder så hoppas på att kunna bada? Hm, inte myck mer, men vi hörs sen trogna läsare.!

Dag 15 av Anndao

Haha, som vadligt fick jag vänta typ 3 O.C avsnitt innan Nicole vaknade.. snark! Ridningen gick överförväntat, Red ut och hon var skiiit pigg, När vi skulle gallopera drog Sanna iväg, eller aa Sannas ponny iaf, Lizzie efter innan jag skulle ta tillbaka då hon stannar och börjar stegra och hoppa runt, Kom iaf framåt sen i en LÅNGSAM SANSAD gallop :D. Hon var helt uppspelt när vi kom fram till Sanna och hoppade runt. Kom iaf till ängen och tänkte trava lite över den, Nicole och Sanna drog iväg och Lizzie började hoppa runt igen. Malin väntade iaf på mig och när vi kom mot mitten red Nicole och Sanna dressyr så de gjorde jag också ett tag, åh ja, de gick jätte bra efter ett tag, i början var hon fortfarande lite hoppig men efter ett tag blev hon jätte fin, spec höger faktigst, men jag red mest i höger också.. hm, Förlorade även en trav tävling över ängen mot Sanna, eller snarare uteslöt mig eftersom vi råkade gallopera lite.. -_- , På dagen när jag stod vid hagen kom de en man och en kvinna som tyckte Lizzie var söt och såg välvårdad ut ? hehe Sen fick hon sin baksko fast satt idag också :) mycke som har hänt,..

Dag 15

Kära Dagbok!
Idag har varit en bra dag! Jag vaknade vid halv 1 som vanligt och Anndao va uppe tidigt. Som vanligt. Sen tittade vi på OC fram tills klockan 5 typ? Och sen bakade vi en smulpaj med äpple och vi åt upp halva själva haha. tjockisar? Vid halv 8 drog vi till stallet och vi red ut med Sanna och Malin. Vi passade på att rida lite dressyr på ängen och sen red vi hem. Det va jättemysigt. :) Sen duchade vi av hästarna och fodrade och tog ut dem igen. Men nu ska vi titta på film.
Pussss


Dag 14

Hallå Hallå!
Idag vaknade vi vid 11 och cyklade till stallet för att ta ut hästarna. Sen kom vi hem och åt en hel marängtårta, ihihih. den va så jävla god. Vi knarkade OC, och det ska vi göra nu också med Magnus. Vid 19.30 så cyklade vi till stallet eftersom vi skulle hjälpa Sanna och Malin och då fick vi en gratislektion om att man inte ska ha täcke på hästen under sommaren och varför man inte ska ha sidokappor på hästen. Sen till slut hällde vi i vattnet till badkaret. Vi kom hem vid 8 och då skulle vi käka middag och det blev grillat, skitgott. :D Vid halv 9 drog vi till stallet och jag red Richard och Anndao longerade Lizzie. Det gick lite sämre än vad jag förväntat mig men jag kände att jag inte har ridit honom ordentligt så det måste jag börja med. Jag tänkte först inte galoppera alls men tillslut gjorde jag det iaf. Han fattade fel galopp i höger varv tre gånger men sen när han fattade rätt så gick han väldigt fint! I vänster är det fortfarande lite svårt då både han och jag har det svårare där men det blir bättre och bättre! Han va piggare än vanligt, hehe men han är sööt. Sen tvättade jag hans karleder med Hexocil, det är ju så lerigt i hagen. Vi kom hem för typ 20 minuter sen och nu ska vi knarka OC igen, dricka té & dricka varm svartvinbär juice, gott? mhyes, you have no idea.
Pussss

Sammanfattning , Anndao

Torsdags: blev in till stan på morgon, började dagen med en frukostfika med Hanna och Lollo i Västertorp skit trevligt, blev lite skit och sommar snack, miss it! Sen kom mamma och hämtade mig och körde mig mot granngården för att köpa kraft till Lizzie, Svängde förbi Tuva på vägen och när jag stod utaför porten och väntade på att Tuva skulle öppna insåg jag till min förvåning vilket jag tyckte var lite häftigt att det fanns en T Engman i huset haha sen kom jag på att det var Tuva jag väntade på haha. smaaart där! Fick iaf Lizzies pass ( de var därför jag äns åkte in till stan, för att hämta de) och sen åkte vi vidare till Granngården. Stannade på City Gross efter och handlade mat och sen åkte vi hem och åt Lunch. Mötte upp Pernilla och Emma och drog hem till pappa sen, har inte träffat dom på sjukt länge så de var kul, han även passa på att hälsa på pappa. Mamma körde tillbaka mig sen, på väg ut började de regna så vi stannade vid stallet på vägen hem och tog in hästarna, eftersom de regnade stod dom längst bort så jag fick gå egenom hela hagen i jeans och  gympaskor, och ja de plaskade i mina skor efter bara några meter, det var värre än när jag och Tuva gick där första gången, Tog in och fodrade Lizzie och Richard och sen åkte vi hem, mamma stannade och pratade med nicoles mamam ett tag och sen åkte vi tillbaka till stallet för vi skulle hämta ett vintertäcke till Lizzie hemma när mamma ändå hade bilen och lämna kraften, Per kom hem med våra cyklar som har avrt på lagning så vi cyklade dit så vi kunde cykla hem sen. Red på vollten , känndes inte som om det gick så bra, har gått bättre, Lizzie var väldigt duktig iaf, men jag kände iaf inte att det gick bra. Fodrade för kvällen sen och åkte hem för att kolla på lite OC som jag lånade med mig av Hanna  :D,
Fredag: Gick vi upp och släppte ut hästarna, kom tillbaka vid halv 8 och träffade Sanna och Malin uppe vid hagen, byggde fram lite på volten för Sanna skulle hoppa och jag skulle longera över ett litet hinder, malin skulle hämta hästarna men misslyckades totalt  ;), hon red upp Lassie men dom andra följde inte med så vi fick gå ner och hämta dom sen, och dom vägrade att komma in då och prang bara iväg, skit söta men inte så kul när de är blött i gräset och man inte orkar jaga dom, longerarde iaf först över en upplagd bom, typ 20 cm max med chambongen, skit duktig och sen utan ett liten hinder typ 40-50 cm,

Dag 12 & Dag 13

Hej!
Dag 12: Vi glömde bort helt att skriva igår men vi har tappat lusten att skria helt..tyvärr. Men igår så stod Richard och Anndao red Lizzie på kvällen. klockan 11 kom hovslagaren  och skodde honom runt om. Inte precir världens bästa och jag föredrar såklart Jocke! Under tiden tvättade jag Lizzies mugg, hon verkar ha fått på alla fyra. Släppte ut henne medans Richard blev skodd och när han var klar så tvättade jag hans karleder också. När jag släppte ut honom blev han glaaad. Anndao åkte ju inte till stan tidigt med Per eftersom hon skulle köpa lite grejer. När hon kom tillbaka runt 6 tog hon in båda hästarna och fodrade. Hade jag vetat att vi skulle till stallet 2 timmar senare hade jag fodrat och tagit in honom själv men aja, det va lika bra eftersom det regnade jättemycket så han tyckte det va nog skönt. Jag tror att föredrar att stå inne på nätterna än att gå ute. Medans Anndao red så tänkte jag att jag kunde släppa honom i hagen där berits hästar går men han blev ju galen och rejsade runt så jag tog ut och betade honom istället och då blev han lugn. Mamma ringde till Mustang och vi ska dit den 24 juli och prova ut nya sadlar. Jag vill ha en dressyrsadel, märke spelar inte så stor roll. Just nu har jag en Globus den är otrligt skön och har bra fäste men den är för tajt vid manken. hoppsadeln vet jag faktiskt inte vad märket heter, det är iaf nåt på F och en krona på. Jag vill gärna ha en butet eller Equipe Performance. Jag vet att många elitryttare har butet och Equipe verkar vara en skön sadel och den är i kalvskinn vilket gör att man har ett bra fäste. Lilla Klara ska ju med till Mustang, saknar henne som fan!
Dag 13: idag vaknade vi vid 11 och cyklade till stallet. Berit fodrar Richard på morgonen så det är skönt att jag slipper gå upp så tidigt. Hon är snäll. Anndao mockade och sen tog hon ut Lizzie. Jag tvättade Richards karleder med Hexocil tror jag det heter, nåt i den stilen. man vill ju vara på den säkra sidan. Mugg får de ju genom bakterier i lera och marken och det är lerigt och äckligt i hagen. Sen medans han torkade så mockade jag hans box och sen tog ut honom. han travade iväg till de andra och sen rullade sig i leran. Och jag hade borstat honom så fin! typiskt typiskt. Sen cyklade vi ju såklart hem. och Anndao tittar på OC nu och jag sitter här vid datan. Richard står idag också, han står alltid två dagat i veckan och sen skrittar jag ut honom på lång tygel en dag i veckan och de andra 4 dagarna så är det dressyr, uteritt och hoppning. ikväll kommer några av mammas kompisar och magnus kommer kanske också! Men det är ju inte säkert eftersom Johan är i stan. Magnus & Johan är får Pers sida och alltså mina halvbröder. Nu tittar jag på Hajar som Hajar, hahah. hoppas den är bra!  Jag har också monterat tvn i bilen. Vi har ju kamera i trailern.
pussss

trailer star safir -08. Fd hyrvagn, endast använd 6 månader innan vi köpte den.

namn måste man ju ha såklart!

kameran i trailern.

tvn i bilen.

Dag 11

kära dagbok!
gick upp vid o8.oo idag och bokade vaccinationstid, de var upptaget sjukt länge innan jag kom fram -_-. Sen försökte jag väcka nicole för jag hade tråkigt och ville gå till stallet vilket gick åt skogen. Tillslut ringde iaf berit och väckte oss. 1 timme senare var vi i stallet och Nicole fick höra att Bosse (hovslagaren) inte hade tid att sko Richard fast de hade bokat! Gissa om Nicole blev sur. Men imorrn kommer iaf en lärling, tant berit sa att han va duktig så jag får hoppas det! Vi smörjde allting vilket tog typ 3 h och sen skrittade vi ut  barbacka med hästarna. Jag skrittade varvet runt i skogen och nicole skrittade tillbaka och duschade och tvätta Richards ben. Travade på volten efteråt, gick över förväntat, mkt högerställning vilket faktigst gick riktigt bra, Nu ska vi till nynäshamn och äta middag. :)
Ha det så bra trogna läsare!
pusss


Dag 10 Av Panda!

Kära läsare!
Guuud vaknade av att Tant Berit ringde vid halv 8 imorse och sa att Lizzie var helt galen och att jag måste komma och ta ut henne. Sprang till stallet på rekordsnabba typ 5 minuter, idag kväll tog det tydligen en halv timme för mig och Niko att gå hem. När jag kom till stallet stod Berit och passade Lizzie för hon inte hade vågat lämna henne själv, omtänksamt iaf. Endligt Berit hade Lizzie vart galen och stått på bakbenen i en halv timme, sen hade hon vält sina två hinkar som de hade vart luzern i, endligt Berit hade hon sprungit ner dom? I den lilla boxen, aja, hon fick iaf en morot och fick på sig regntäcker också gick vi ut, Hon blev iaf glad över att komma ut till sina komoisar och galloperade iväg till dom som stod i andra änden av hagen, När jag kom hem somnade jag och vaknade vid 13.oo av att nicole vaknade, endligt henne var vädret "normalt" som vandligt men sen fan kom regnet. Vi stannade inne till typ 5 och sen gick vi till stallet. longerade vilket gick bra. longerade ganska länge, hon var lite seg i igång övergångarna till trav i början men de blev mycket bra mot slutet, sen gick vi en lång promenade bakom stallet och kollade runt. myyys. Kom hem för en dryg timme sen efter att vi hade tagit in dom för natten. nu hade jag laddat upp med massa glass men kolasås, banan, grädde och maränger.
Ska slagga snart för ska gå upp tidigt imorgon och ringa och boka vaccination för Lizzie och Richard.
På återsende,
PUSS

Dag 10

Kära dagbok!
Idag vaknade vi runt ett. Anndao va uppe vid 8 för att ta ut Lizzie. När vi vaknade slöade vi och tittade på film och åt mycket mat, hihih. Sen kom vi till stallet och vi longerade båda hästarna. Richard va så okoncentrerad så jag bestämde mig för att rida honom ist. Han gick fint men va då ändå okoncentrerad. Sen tog vi ut hästarna och tog lite bilder. :D Nu ska vi till stallet och ta in hästarna. Sen blir det eventuellt videoblogg!
pusss


Dag 9

Kära dagbok!

Dagen började för min del vid 6 när jag gick upp, fixade mig och fick sjuss med Nicoles halv bror till Västerharninge station, Mötte upp Hanna i stan och fixade lite ärende, Sen mötte vi upp tess och Lunchade och shoppade lite! Vid 14.oo Mötte jag upp Tuva och hennes mamma, pappa och farmor som jag skulle åka med ut till Lizzie! Vid den tiden fick jag även livstecken från Nicole som vaknade halv 2 :O Tackar gud för att jag inte var kvar hemma, hade typ hoppat i sängen från kl 11.oo  =P, Tuva gjorde iordning Lizzie som var väldigt trött när hon gick in från hagen, vilket hon även var igår men hon piggade upp sig när vi började skritta ut sen (igår). örst red jag för Tuva, det gick bra, Tuva är helt grym instruktör! Sen sa hon lite saker jag skulle göra mer och tänka på vilket var väldigt bra och sen red hon. De är helt sjukt hur fin Lizzie är när hon rider, När vi nästan var klara kom Nicole upp till stallet, hon skulle rida Richard, Jag gjorde iordning Lizzie för Tuva och dom hade lite brådis hem så hon stod och myste lite med Lizzie tills hon åkte hem. Richard känndes lite trött men va ändå väldigt fin. han hängde lite mer än vad han brukar i vänstervarv, krävde dock inte mycket alls av honom när Nicole red och Tuva sa att Lizzie borde stå inne några nätter nu vilket det även var tänkt eftersom det kommer bli regn dom kommande dagarna. Nu kom vi precis hem från stallet efter ha tagit in och fodrat Lizzie. Richard fick stå kvar i hagen för dom stack precis när vi kom till hagen men jag lyckades fånga Lizzie iaf! :) Nu ska vi snart sova!


Puss på er!


Dag 8

Kära dagbok!
Idag vaknade vi ganska sent och sen chillade vi ett tag med Magnus. Vid 3 drog vi till stallet eftersom vi hade bestämt att vi skulle rida ut med Sanna och Malin. Assköna brudar! uteritten va väldigt rolig, vi rejsade och hoppade lite över stockar. När Anndao och Sanna skulle lägga upp trädstockarna så släppte Anndao Lizzie så hon skulle gå efter henne men nejnej, Lizzie ville gå hem! Så hon skrittade ivög och Anndao fick gå efter henne. Som tur lyckades hon fånga henne innan hon verkligen drog iväg. :) Efter uteritten så stack vi och badade med Sanna och Malin i en liten vik på andra sidan, det va mysigt och asskul. Sååååååååååå nu ska vi typ..vet inte hitta på något kul hoppas vi!

pusss

Dag 7

Hej hej kära dagbok och läsare!
Vi har tyvärr inte haft tif att upptadera tidigare idag. Vi har klippt gräs och varit i Västerhaninge Centrum där vi åt kebab och korv! Anndaos familj var här idag och det var trevligt. Men till ridningen, Richard tappade en sko idag men vi rongde hovis och han kom på direkten så det var skönt! Vi red på den stora ridbanan vid slottet. Jag hoppade Richard upp till 90 cm och han hoppade verkligen skitbra och högt över 90 så det var kanske 1.10? Ville inte pressa honom allt för mycket. Anndao red Lizzie och i slutet gick hon fint. tyvärr blev det inte så bra bilder eftersom Anndaos lillasyster är 6 år och är inte precis mästare  på att fota ;) När vi begav oss tillbaka till stallet så var det en kvinna som gick fram till Hanna (Anndaos styvmamma) och började gnälla om att vi inte får rida dör osv fast vi har frågat Peter som äger stallet så kärringen har ingenting att säga. När vi kom till stallet så duschade vi av hästarna & fodrade. Nu ikväll har vi tagit det lugnt och spelat lite kortspel med Magnus, det var kul! Just nu titttar vi på tv och jag ska nog snart gå och lägga mig eftersom jag har ont i huvet och är trött. Vi lovar att vi ska skärpa oss och uppdatera mer!

Pussss

dag 6 fråga

Postat av: Jennifer

Tävlar ni med hästarna ??

Hej Jennifer. Jag tävlar inte Richard för tillfället eftersom han inte är redo ännu och har mycket kvar att lära sig, men vi hoppas att vi så småningom kommer ut på tävlingsbanorna! Vi satsar mest på träningar, utbildningen & muskla upp honom. När jag fick honom så hade han ju knappt muskler så nu kämpar vi på så han får tillbaka de!

/Nicole


Dag 6

Hej pojkar&flickor. eller mest flickor kanske? Tror inte att killar är så speciellt intresserade av att läsa en hästblogg, haha? Idag jar varit en superslapp dag. Dagen började med att jag vaknade av ljudet av åska och spöregn. hoppar upp ur sängen och tänker på hästarna. Väcker Anndao och vi får skjuts till stallet. Jag visste inte riktigt hur Richard skulle reagera på åskan eftersom har bara haft honom sen februari. Så jag trodde att han skulle vara jätteorolig och nervig av åskan, han är ju bara 5 år. men nejnej, han var ju hur cool som helst! sket i åskan totalt, wonderful. Vi slängde på de täcket. Jag tvekade väldigt mycket om jag skulle ha på honom regntäcket eller inte men det slutade med att jag la på det iaf. Jag har ju ett sommarregntäcke, alltså utan foder. Men Lizzie har ju med foder, måste ju vara skitvarmt! Idag stod båda hästarna. Richard stod eftersom han haade lite hög temp så jag tänkte att han kunde vila en dag till. Men imorgon ska jag nog skritta ut och söndag kanske långering, vi får se. När vi kom hem igen vid 11 så chillade vi lite och tittade på "Mannen som kunde tala med hästar" jag somnade sen blev det ju jättesoligt och vi åkte till stallet för att ta av täckena. Vi duschade av hästarna och mamma gick ut och betade med Richard för första gången! Hon va så duktig, bestämd var hon! Richard ville ju beta hela tiden och mamma ville gå runt med honom lite, hihi. Sen vi kom hem har vi lagat potatismos, köttbullar och brunsås. det blev faktiskt gott! Anndao gick till stallet för typ 1.30 min sen och kom hem nu, hon skulle lägga på Lizzie regntäcke. Själv tycker jag inte att hästar behöver ha täcke när det är sommar eftersom det ändå är ganska varmt och eftersom det har varit så varmt och torrt så uppskattar nog hästarna regn. Eller vad tycker ni?
Nu tittar vi på disney channel och slappar. Vet inte riktigt vi ska göra senare ikväll men vi får se! Har märkt att vi har varit lite dåliga på att uppdatera, vi brukar ju upptadera två gånger om dagen. Men ni får ha det så mysigt!

Pussss på er

Dag 5

Hej hej kära läsare.
Gick upp vid halv 6 imorse och gjorde oss och begav och sedan till stallet. Vi skulle ta in och tempa hästarna eftersom dom låg över normala igår kväll + att Lizzie skulle äta sin mat. Sen vid kvat i 8 kom Nicoles föräldrar och hämtade oss och vi åkte in till stan. Först hem till Nicole och kollade på film i väntan på att en cykel affär skulle öppna och sedan vidare till Skärholmen för lite små shopping, blev shorts linnen och bikini för Nicoles del och jag införskaffade mig 6 halsband från min favvo affär Ur och Pen hehe. Sen åkte vi till stallet i Mälarhöjden för att jag skulle tömma mitt skåp, Peter hade hoppkurs för barn som vi kollade på också dom är så sjukt söta ! Hälsade även på Tuva som jobbade, hon kommer ut på Lördag med pappa och dom också, det ska bli kul!. Mitt skåp var kaous, vinter jacka och skor + två par ridstövlar och massa annat skit, fattar inte hur allt fick plats? Mamma hämtade oss sen och vi svängde förbi Hoppla och köpte fästingspray och flugspray till Lizzie, sen åt vi lunh hos mig med mamma, myys. Snart kommer Nicoles föräldrar och hämtar oss. Vi ska tillbaka till landet. Jag ska longera ikväll iaf, vet inte riktigt vad Nicole ska göra =P. Blir till att se, vi uppdaterar senare, till´s dess kära läsare får ni ha det så bra :)

PUSS
Anndao och Nicole <3

Dag 4 fortsättning

Nejmen hej trogna läsare! :D
Vill berätta att vi har kommit upp till 81 läsare!!! HELT GRYMT. Egentligen fattar inte vi varför ni riktigt läser våran blogg, ni kanske kan förklara? Men iaf, idag red vi ut. det var mysigt och vääääldigt svettigt. vi kom hem vid 4, eftersom vi va så svettiga så bestämde vi oss för att hoppa i poolen och det va ju så skönt! Innan vi red ut tog jag tempen på Richard och då var den 38,2. Så jag tog det ändå lugnt när vi red ut trots att han var så pigg och framåt! När vi kom tillbaka duschade vi av hästarna och jag tog tempen på honom igen. Då var den 37,8 så det var ju bra. Hästarna fick mat och vi släppte ut de i hagen så de fick ta det lugnt och beta, hhihi. Men tillbaka till där vi va, POOLEN! Efter att vi hade plaskat ett tag i poolen så ville vi sola lite. Då somnade jag men inte Anndao. såhär va det:
Anndao: sover du?
Nicole: NEJ JAG VILAR.
(lite surt sådära.)
Anndao: okej..
(jag låg och småsnarkade)
Anndao: men jag går in kommer du sen?
Nicole: MEN JAAAAAA.
Asså, man ska inte väcka mig när jag sover för då blir jag jävligt sur och grinig. hihihi.
Men sen sov vi i sängen fram till halv 8...och då vare lunch! Det blev pasta och köttbullat, YUMMIE.
senare på kvällen kom mamma och pelle hem och då var det grilldags, mums. Grillat kött är ju bland det godaste som finns eller vad tycker ni? Innan vi åt middag drog vi till stallet en snabbis eftersom Anndao skulle fodra Lizzie och jag var tvungen att ta in Richard också eftersom hon annars inte äter. Då tog jag tempen på honom igen och då var den 38,6. Men grejen var ju att Lizzies temp hade också blivit högre. Så imorrn ska vi ju åka in tills tan tidigt men innan ska vi till stallet och tempa hästarna och om Richard fortfarande har så hög temp ska vi ringa veterinären. Nu gott folk ska vi leka lite och mysa. Ni får ha det så bra och vi hörs imorgon!
pusssss Nicole&Anndao

Dag 4

Kära dagbok!
Jag vill bara konstatera en sak, jag hatar vädret, iochförsig är jag inte så bra på att läsa de rätt men ändå, igår lyckades jag men dom säger ju fel. Nu när jag vaknade vid typ halv sju insåg jag att det hade regnat i natt, men de skulle inte göra de förän idag em. suck asså. Men de kan inte ha regnat på länge för jag har bara sovit i 4 h och de är så de måste ha regnat, Fan också att jag inte tog med de ljusa regn täcket till Berit igår för då kunde hon ha tvättat de så de var klart till idag för de andra är tjockare. Aja, Snart kommer mamma också. OCH HON HAR MED SIG SADLARNA  :D wiiiiie ! Hon sa att det hade regnat lite och de är inte så blött ute i gräset eller på verandan så jag tror Lizzie har överlevt den skuren :) Men jag ska iaf dit typ nu och ta in henne så hon får torka och hon ska ha mål 1 också + att mamma vill säga hej till henne för hon har med sig morötter till henne och sadlarna ska lämnas, gud har ju massa att göra ;) haha Om Richard är frisk idag ska vi rida ut, jag vill bada så vi ska orgentera oss runt lite här i skogen, Vi träffade även hon som äger den vita och en bruna tjocka i hagen hon och hennes kompis skulle rida ut med oss någon dag (: kuuuuul, Sen när vi skrittade till slottet igår träffade vi två tjocka som red. Dom hade en fjording och en annan, den andra var gigantisk och hans hovar var typ lika stora som mitt ansikte :o (!)  Sanna sa även att det hade varit snack om att dom från stallet över skulle flytta ner sina hästar till Berits hage blandannat dom två, ALDRIG LIVET!  Sanna sa att dom skulle ta in sina hästar om dom gjorde de, och Lizzie tyckte typ han va läskig, hade jag också tyckt, låt hoppas att det bara är rykten, Hahahahahahhaha juste, igår när jag longerade kom det typ 5 (eller fler) islandshästar på vägen, Alla som satt på var lite större män och kvinnor i mjukisar eller oskodda ridbyxor och lite konstiga hjälmar, först kom två i gallop sen kom en i hm, trav galopp kanske och hon försökte stanna, hon lyckades ganska bra och fick in typ 3 svätsstop men hästen sprang iväg iaf, sen kom de två som skrittade och deras hästar ville också galoppera hm de såg iaf ganska muppigt ut och de här var innan vi träffade  Sanna så vi var ganska desperata efter bra ridvägar och vi har i prinsip frågat alla hehe. Men iaf så jag frågade dom typ "ursäkta, men jag måste bara fråga är det här tur ridning eller är det era? " Och hela meningnen lät ju lite konstig + att det var deras egna så hon bara "eh, nej de är våra med just nu kanske de ser ut som tur ridning" EHHHH JAAA, DE VA JU SJUKT PINSAMT!!! Jag hade blivit jätte ledsen om någon frågar oss när vi rider i skogen nått typ sånt? hehe usch, aja, Hoppas vi får hyra och rida på volten ovanför tantBerits stall så vi inte behöver fråga där borta på islandshäst stället, de vore lite pinsamt att träffa dom igen, men de lär vi ju ändå göra, hehe, aja nu kommer mamma snart så jag ska fixa mig, på återsende kära läsare !

PUSS

 Lizzie i hagen :)
 Richard i hagen  :)


RSS 2.0